Rhubarb Crumble Cake * Rharbarber Streusel Kuchen

Hallo Ihr Lieben, es gibt Zeiten im Leben da braucht man nur ein kleines Dessert oder einen Kuchen.

250 gr Dinkelmehl
1 Eiersatz
100 gr feinster Zucker
1 P Vanillezucker
100 gr pflanzliche Butter (Alsan)

Rharbarber Topping
4-5 Stangen Rharbarber
2 EL Rohrohrzucker
Ein paar Butterflocken

Für den Kuchen alle trockenen Zutaten in eine Schüssel vermischen. Die Butter in kleinen Flöckchen drüber streuen und das ganze mit den Händen zu einem Teig verkneten. In Folie einwickeln und in den Kühlschrank legen

Backofen auf 160°C vorheizen + eine Springform einfetten

Den Rhabarber waschen, schälen und in 2 cm Stücke schneiden. Den Teig wieder aus dem Kühlschrank holen und 2/3 des Teiges in die Springform drücken. Dann die Rhabarberstücke gleichmäßig auf dem Boden verteilen und den restlichen Teig als Streusel verteilen. 2 EL Zucker über den Kuchen streuen und ein paar Butteflocken auf dem Kuchen verteilen.

ca 30-35 min. backen, genießen

(Please scroll down for english translation)

Hello Lovlies, there are times in life when you just need a little dessert or a cake.

250 gr spelt flour
1 egg replacer
100 gr caster sugar
1 Packet vanilla sugar
100 gr plantbased butter

Rhubarb Topping
4-5 stalks organic rhubarb
2 tbsp cane sugar
a few butter flakes

Stir all dry ingredients into a bowl and mix. Add the margarine (small flakes) to the dry ingredients and stir to a smooth consistency. Wrap the dough in cling film and put in the fridge

Preheat the oven to 160 ° C and prepare a spring form

If your rhubarb stalks have leaves attached, cut them off, throw them into the trash and rinse the rhubarb well. Cut the rhubarb into 2 cm pieces. Get the dough out of the fridge and press 2/3 of the dough into the springform pan. Then spreading the rhubarb pieces on top over the cake. Use your hands to squeeze the remaining batter until a crumbly mixture forms. Sprinkle the crumbs, sugar and butter flakes over the rhubarb

Bake 30-35 min, enjoy it

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