Puff Pastry Roses with Plums * Bätterteig Rosen mit Pflaumen

Hallo Ihr Lieben, auf der Suche nach einem einfachen Rezept der „Apfelrosen“ im Internet bin ich über einige Rezepte und Varianten gestolpert und habe mich zum Schluß für eine einfache Version ohne großartiges Gedönse entschieden. Anstatt Äpfel habe ich Pflaumen genommen!

1 Rolle Blätterteig
300 gr Pflaumen (Du kannst auch Äpfel oder Pfirsiche nehmen)
Wasser
Puderzucker

Backofen auf 200 °C vorheizen (Ober/Unterhitze)

Die Pflaumen waschen, entkernen und in dünne Scheiben schneiden und die Enden mit Wasser bepinseln. Den Blätterteig ausrollen und in ca 8 dünne Streifen schneiden. Die dünne Pflaumenscheiben auf dem Blätterteig verteilen und zusammenrollen. In Muffinförmchen reinsetzen und dann ca 15 – 20 min backen. Mit Puderzucker bestäuben. Fertig. Hier ein Video von TipHero mit Anleitung wie Ihr den Blätterteig belegt. Achtung das Video ist mit Äpfeln!)

(Please scroll down for english translation)

2016-10-24-13-43-06-1

Hello Lovlies, there are so many different variations out there but this version is a very quick one! They are easy to make. A must try for Plum or Apple Lovers.

1 roll puff pastry
300gr Plums (you can also use apple, peach)
Icing sugar
water

Preheat oven by 200°C

Wash and cut the plums into thin slices. Lay the puff pastry on your working plan. Cut it into 8 long rectangles. Brush the ends with water. Line the plum slices next to each other over the pastry. The bottom slice of the plums should be sitting around halfway down the length of the pastry strip. Now fold the pastry from the bottom to the top, sealing the edges but allowing the tops of the plums to still be above the strip. Now starting from one end, carefully roll the strip up, holding the plum slices as you go to ensure they don’t fall out. You should be able to press with your finger the edge to the rest and it should stick together. If not, you can wet the edge with a drop of water, that will hold for sure. Grease a muffin tray. Place into the prepared muffin tray and repeat with all the pastry until you have eight plum roses. Here you can watch a video from TipHero how to make the Roses,

Bake until golden at 200° C for about 15-20 minutes. Dust with icing sugar

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