Easter Bread * Osterbrot oder Hefezopf

Hallo Ihr Lieben,

passend zu Ostern habe ich ein Rezept veganisiert und ich muss sagen es schmeckt sehr lecker.
Wünsche allen Frohe Ostern und erholsame Feiertage! Für einen größeren Zopf oder Kranz die Zutaten verdoppeln.

250 gr Mehl
50 ml Soja Milch
20 ml vegane Sahne (Soyatoo)
1 P. Trockenhefe (hatte keine frische zu Hause)
Prise Salz
20 gr Rohrzucker
50 gr vegane Butter
1 Ei-Ersatz
1/2 TL Vanillezucker

Milch, Sahne und Vanille mischen, leicht anwärmen und die Hefe dazu geben. Ein Drittel vom Mehl unterrühren und circa zehn Minuten ruhen lassen.
Das restliche Mehl, Zucker, Salz und die nicht zu feste Butter in eine Schüssel geben. Ei-Ersatz und den Vorteig zufügen, alles zu einem glatten Teig verarbeiten. Teig abgedeckt etwa 15 Minuten ruhen lassen.
Dann einen Zopf formen und auf dem Backblech nochmal 30 min ruhen lassen.

Mit Wasser besprühen und bei 170°C ca 20 – 30 min backen. Fertig.

(Please scroll down for english translation)
easterbread

 

Hello Lovlies,

today I have a great recipe for the easter holidays. The original is not vegan and I replaced the ingredients. Wish you all Happy Easter Holidays!

250 gr wheat flour
50 ml soymilk
20 ml vegan whipped cream (Soyatoo)
1 Packet dry yeast
Pinch of salt
20 gr cane sugar
50 gr vegan butter
1 egg replacer
1/2 tsp vanilla sugar

Add the yeast and vanilla sugar to the warm milk/fluid whipped cream in a cup, stir in 1/3 of the flour and let sit for 10 minutes, until bubbly. Depending on the temperature of the room. stir in the rest of the ingeredients into the yeast mixture nd beat until a soft dough forms. Place in a warm spot to rise until doubled in size, about 15-20 minutes.  Punch down the dough. Lightly flour a work surface. Place the dough on the surface and form into braids. Line a wide-lipped cookie sheet with parchment paper.Transfer the braid to the prepared sheet. Brush the bread with water or soymilk.

Preheat the oven to 170°C  bake for 20 – 30 minutes

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