Zebra Cake * Zebra Kuchen

Hallo Ihr Lieben,

die Tage hatte ich endlich meinen ersten Zebrakuchen gebacken. Das tolle Rezept findet Ihr bei Anna. Leider war er so schnell weg das nur noch ein Stück zum Fotografieren übrig geblieben ist.

(Please scroll down for english Translation)

zebra cake

Hello Lovlies,

this is the first time I´ve baked a zebra/marble cake.  I always knew these as „marble cake“ but „zebra cake“ is a kinda cute name too.

Batter 1:
250 gr spelt flour
70 gr sugar cane
1 tsp Baking powder
320 ml soy milk
1 tsp vanilla powder
150 gr sunflower oil
25 gr cocoa powder

Batter 2:
250 gr spelt flour
70 gr cane sugar
1 zest of a lemon
1 tsp Baking powder
270 ml soy milk
1 tsp vanilla powder
150 gr sunflower oil

Preheat oven to 180 ° C; grease 24 cm springform

Make up the two batters – just put everything in and stir well.

Into the greased springform, spoon a couple (3x) of tablespoons of batter 1. Into the middle of this puddle, spoon a couple (3x) of tablespoons of batter 2. Continue this process until all the batter is gone. By some miraculous process, the two colours won’t combine, but will push each other up vertically into stripes.

Bake for 50 minutes

 

 

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s