Vegan Lye roll * Laugenbrötchen

Hallo Ihr Lieben, ich hoffe Ihr seit gut in die neue Woche gestartet. Ich wollte ja schon immer mal Laugenbrötchen selber backen. Und vor kurzem hat Marlies auf Ihrem Blog so kleine Laugenherzen Brötchen geposted. Das Rezept ist gespeichert und wurde am Wochenende getestet. Mein Ergebnis ist nicht so schön wie bei Marlies, geschmeckt haben die kleinen trotzdem. Das Rezept findet Ihr bei Marlies. (pls scroll down for english translation)

2015-08-01 20.01.40-1

2015-08-01 20.01.16

2015-08-01 19.35.57

2015-08-01 19.34.55

2015-08-01 18.40.53.png

Vegan Lye Rolls:

250 g spelled flour 630
15g fresh yeast
1 tsp . Agave nectar
150 ml soy milk
1 tsp . Salt
coarse salt / or sesame for sprinkling

Lye Solution:
Prepare the lye solution in a pot.
Boil 1 liter of water with 3 tbsp . baking soda and 1 tsp . salt

Mix the flour with the salt. Activate the yeast by putting the contents of the package into a bowl, adding the agave nectar, then the soy milk and flour.
Knead the dough until it is a homogenous mass. If the dough sticks to your hand add flour.  Place dump cloth on top and let rise in a warm spot for about 30 minutes. Then forming buns or pretzels or use a small heart-shaped cookie cutter for hearts.  Line a baking sheet with baking parchment.
With a spatula place the rolls into the lye solution until covered entirely, then place onto the baking parchment.  Place damp cloth on top of the baking sheet with the dough and then let rise in a warm place again for about 30 minutes.

Preheat Oven 250°C – Bake for 10 minutes until the rolls are done and have a dark brown color.

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s