Classic Blueberry Muffins

blueberry muffins

Blaubeer MuffinIMG_4399

Today a Classic Blueberry Muffins   Recipe from Cynthia Barcomis from Lecker Bakery Special 2012 N° 1

For 12 Muffins

250 gr Blueberry (fresh or frozen)

125 gr fluid Butter

135 gr Sugar

1/2 Vanilla Sugar

2 Eggs

125 ml Milk

350 gr Flour

2 Teaspoon Baking Powder

1/4 Teaspoon Salt

Preheat oven to 190 °C

In a large mixing bowl, combine first the fluid Butter with Sugar and Vanilla Sugar and stir with a whisk very well. Then milk and the eggs. In a separate bowl, whisk together the rest of ingredients except blueberries. Pour dry into wet, stir until just evenly mixed, and then add the blueberries. Gently stir again, but only until evenly mixed. It’s important to not over-stir and break the berries. Pour into the muffin tins and bake approx 18 minutes.

Enjoy

Advertisements

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden / Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden / Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden / Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden / Ändern )

Verbinde mit %s