5 Minuten Brot * 5 Minute Bread

Hallo Ihr Lieben, heute das in aller Munde 5 Minuten Brot. Das schmeckt so lecker.

450 ml warmes Wasser
500 g Dinkelvollkornmehl oder Roggenvollkornmehl
1 Würfel Hefe oder 2 P Trockenhefe
1 TL Salz
1 Schluck Balsamicoessig
50 g Sonnenblumenkerne
50 g Kürbiskerne
50 g Sesam ( nehmt dafür einfach das, was Euch am Besten schmeckt)

Die Hefe im warmen Wasser aufruehren bis sie sich aufgelöst hat.
Danach das Mehl, Salz, Balsamico und die Kerne zu dem Teig.
Man kann auch Walnuesse oder Zwiebeln dazu tun. Wie man es mag.
Den Teig dann in eine Kastenform und direkt in den Ofen OHNE vorheizen!!
Bei 180°C ca 50 – 60 Minuten.

(Please find english translation below)

 

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Hello Lovlies, it takes a minimum of effort for great bread several times a week 🙂 The first two Pictures is a bread with fried onions! There are loads of variationsWhat you’ll need, see below.

450 ml lukewarm water
500 gr whole-grain flours or Rye flour
1 cube yeast or 2 x dry yeast
1 tsp Salt
1 Tablespoon Balsamic vinegar
50 gr sunflower seeds
50 gr Sesame
50 gr pumpkin seeds or 150 gr whatever you like…

Pour the water into a large bowl or plastic container, then sprinkle in the yeast.Use a wooden spoon to stir in the flours, salt, and vinegar and mix.
The dough’s texture may seem all wrong: too loose, too shaggy, too sticky. This is fine. Then sprinkle the seeds to the dough. No need to rest. Spread this over in a pan.

Bake 50-60 min. till done (180°C) Do NOT preheat the oven!!!

 

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