Weltbester Marmorkuchen / World´s best Marble Cake

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Weltbester Marmorkuchen

300 g Mehl
1 TL Natron
1 P. Backpulver
1 P. Vanillezucker + 250 gr Zucker
4 Eier
250 g Butter
200 g Saure Sahne
2 EL Kakao
1 EL Milch

Eine Guglhupfform einfetten und mit Mehrl bestäuben. Backofen auf 160°C vorheizen
Mehl, Natron und Backpulver mischen, dann Zucker, Vanillezucker,
Eier, weiche Butter und saure Sahne hinzufügen.
Auf höchte Stufe ca 5. Minuten verrühren.
Die Hälfte des Teiges in die Form füllen.
Rest Kakao und Milch gut verrühren.
Den dunklen Teig auf den hellen in die Form geben und mit einer Gabel leicht durchziehen.

ca 40 – 45 min backen.

Ich kenne Marmorkuchen – viele sind oft ein wenig trocken. Dieser hier ist so schön fluffig.
Den mache ich sicher öfter…

World´s best Marble Cake

Marble cake is a classic childhood cooking memory.
Whether using lurid colours for a psychedelic finish,
or just chocolate and vanilla, it’s a teatime treat…

300 g All Purpose Flour
1 TL Natron
1 P. Baking Powder
1 Tbsp of Vanilla Extract or 1 Enevlope of Vanilla + 250 g Sugar
4 Eggs
250 g Butter
200 g Sour Cream
2 EL Cacao Powder
1 EL Milk

Cake pan with cooking spray and a light dusting of flour. Preheat your oven to 160 degrees C
Put all-purpose flour, baking powder and Natron into a large mixing bowl.
Add softened butter, eggs, sugar, vanilla Extract or vanilla and sour cream to the dry ingredients.
Beat on low speed until all ingredients are moistened.
Increase to high speed and continue beating for 5 minutes.
Remove 3/4 cup (6 oz.) of the batter and set it aside. Pour the remaining batter into your prepared cake pan.
Stir unsweetened cocoa powder into the 3/4 cup (6 oz.) of batter that you removed.
Mix well. Drop spoonfuls of the chocolate batter onto the white batter, spacing evenly.
Drag a knife or fork or straight spatula through the batter, swirling the chocolate through the white batter.

Bake for 40 to 45 minutes.

Insert a toothpick into the center of the cake to see if it is done.
Allow the cake to cool completely.

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